Gelimiteerde ARP4 ook naar Nederland

AR Plus4
In 1960 kwam Morgan met een zwaardere variant van de Morgan 4/4 op de markt. Om aan te geven dat dit meer was dan de 4/4, doopte men dit model tot Plus 4. Vijfenzestig jaar later is de Plus 4 nog altijd in de modellijst te vinden. Zoals we gewend zijn van de Morgan Motor Company zijn dit mijlpalen die men graag extra aandacht geeft met een speciale uitvoering. Meestal is dat dan een versie die enkele aspecten heeft die normaal gesproken niet geleverd worden. Enkele voorbeelden zijn de LeMans’62, waarvan men in 2002 zowel van de 4/4 als van de Plus 8 40 genummerde exemplaren maakte, De Plus 8 35th Anniversary in 2003 en recenter bijvoorbeeld de Morgan 4/4 75th Edition. De Morgan AR Plus 4 is echter wel van een ander kaliber en wel om de volgende redenen:

De Morgan AR Plus 4 wordt geleverd door de race tak van de Morgan Motor Company, AR Motorsport, en om tot die stal te mogen horen moet de Morgan aanzienlijk beter presteren dan de “standaard” versie. De Morgan ARP4 wordt daarom voorzien van een 2 liter Cosworth 4-cilinder motor met maar liefst 225 pk! Een unieke samenwerking met een firma die naam en faam in de racerij en de rallywereld heeft. Om er voor te zorgen dat dit vermogen ook goed op de weg komt en de auto een geweldige wegligging heeft, wordt het chassis aangepast en wordt de ARP4 rondom voorzien van remschijven en instelbare Spax schokbrekers voor het nieuwe zogenaamde “five link” veersysteem. De panelen in de motorruimte en de bodem worden van aluminium om gewicht te besparen en worden (op de bodem na) in rood uitgevoerd, net als het chassis. Uiteraard zijn een sportuitlaat en speciale wielen standaard items.

De AR Plus 4 zal duidelijk herkenbaar zijn, niet alleen door bovengenoemde kenmerken, maar de inlaat op de motorkap, de speciale diffusers voor en achter, het bolvormige paneel op de plaats van het reservewiel en de ARP4 graphics zijn uniek voor deze uitvoering. Ook in het interieur is het een andere auto. Zo heeft het dashboard een gewijzigde indeling met speciale schakelaars. Om het lichtgewicht te benadrukken zijn de deurpanelen in aluminium met daaraan een lederen lus om de deur te kunnen sluiten. De speciale tapijten zoals we die ook in de Aero8 zullen gaan zien komen terug in de bekleding en de ARP4 krijgt een volledig nieuw speakersysteem.

Er worden slechts 50 exemplaren geproduceerd waarvan er nog 1 bij Louwman Exclusive beschikbaar is. Informeer naar de mogelijkheden.

morgan-arp4-5 morgan-plus-4-ar-p4-005-1

12:12 , 12 september 2015 Reageren uitgeschakeld