Aero Supersports & Coupe

De Morgan Aero SuperSports en Coupe zijn rijk uitgeruste sportwagens die nog altijd het traditionele Morgan DNA bezit. Een lichtgewicht handgebouwde Britse auto die door Morgan zelf bestempeld wordt als “21-st Century Coach Build”. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een aluminium chassis en van moderne technieken waarbij het aluminium plaatwerk onder hoge temperaturen in de uiteindelijke vorm wordt geblazen, maar ook het traditionele houtwerk vinden we terug in deze modellen. Het sterke en stijve onderstel is geïnspireerd op de Morgan Aero GT3 die een aantal jaren zeer succesvol heeft deelgenomen aan internationale GT3 kampioenschappen.

De dubbele aluminium dakpanelen van de Morgan Aero SuperSports kunnen eenvoudig worden opgeborgen in de bagageruimte waardoor u als berijders kunt genieten van de omgeving. Mooi leder, gedetailleerde instrumenten en het gebruik van échte materialen zorgen voor een exclusieve en luxe sfeer.

Aangezien de Aero Coupe en SuperSports volledig van alumium zijn gebouwd (zowel carrosserie als chassis), blijft het leeggewicht beperkt tot 1.175 kg wat in combinatie met de 367 pk sterke BMW V8 motor zorgt voor indrukwekkende prestaties. In de gesloten cockpit hoort men bij stevig gasgeven alleen het geluid van de brullende V8 die is gekoppeld aan een 6-traps automaat of een handgeschakelde bak met eveneens 6 versnellingen. Verder is het vooral comfortabel en rustig toeven in deze Morgans.

De basis uitrusting van de is eigenlijk al compleet. De keuze uit de verschillende soorten mooi leder, de bijpassende houtsoorten en de onbeperkte kleurmogelijkheden maken het geheel van zeer chique tot extreem bruut, al naar gelang uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

 Verbruik automaat

  • Stadsverkeer: 16,4 l / 100 km
  • Buitenweg: 7,9 l / 100 km
  • Gecombineerd: 11,0 l / 100 km

Verbruik handgeschakeld

  • Stadsverkeer: 18,2 l / 100 km
  • Buitenweg: 8,7 l / 100 km
  • Gecombineerd: 12,1 l / 100 km