Plus 8

De Morgan Plus 8 maakt gebruik van technologie afkomstig uit de vliegtuigindustrie waardoor het leeggewicht beperkt is tot 1.100 kg. Hiermee is de Morgan Plus 8 de lichtste auto met een V8 motor die met een Europese typegoedkeuring wordt geproduceerd. Ook heeft de auto één van de stijfste chassis van alle cabriolets op de markt wat volledig van aluminium is vervaardigd. Uiteraard maakt Morgan ook bij de Plus 8 gebruik van een essenhouten opbouw voor de carrosserie.

De Morgan Plus 8 is een ideale auto voor de snelweg maar voelt zich ook zeker thuis op de mooie binnenwegen aangezien hij zeer direct reageert op elke opdracht van de bestuurder. De Plus 8 wordt ook wel omschreven als een “echte rijders auto”. Zeker met de standaard kleine voorruitjes is de beleving ongeëvenaard en met geen enkele andere auto te vergelijken.

De Plus 8 is daarnaast de meest comfortabele klassieke Morgan die het bedrijf ooit heeft gebouwd. De optionele mohair cabrioletkap is eenvoudig te bedienen en biedt voldoende isolatie door zijn dubbele voering. Airconditioning en een audio installatie behoren eveneens tot de opties, en een zwart of bruin leder interieur is standaard. De Morgan Plus 8 is leverbaar in 12 standaard kleuren, maar uw persoonlijke wensen op dit gebied zijn uiteraard ook mogelijk.

Een unicum in het gamma van de klassieke Morgan is de beschikbaarheid van een automatische transmissie. Door deze 6-traps automaat in de Sport stand te zetten trekt de motor door tot maar liefst 6.500 toeren voordat hij soepel overschakelt. De automaat versie is af fabriek te bestellen met schakelflippers aan het stuurwiel. Deze optie gaat altijd in combinatie met een airbag voor de bestuurder en één voor de bijrijder. De besturing is bekrachtigd en ook een ABS remsysteem is standaard.


Verbruik automaat

  • Stadsverkeer: 16,4 l / 100 km
  • Buitenweg: 7,9 l / 100 km
  • Gecombineerd: 11,0 l / 100 km

Verbruik handgeschakeld
  • Stadsverkeer: 16,5 l / 100 km
  • Buitenweg: 8,7 l / 100 km
  • Gecombineerd: 12,1 l / 100 km